Recenzie Anna si sarutul frantuzesc de Stephanie Perkins


                Anna Oliphant este nevoita sa-si paraseasca prietena cea mai buna, colegii de liceu din Atlanta, fratiorul mai mic si un baiat pe care il placea si cu care era posibil sa aiba o relatie, pentru a se muta la Paris, la o scoala privata cu internat, fara ca cineva sa o intrebe daca isi doreste acest lucru.
               Acolo o cunoaste pe Meredith, o sportiva draguta care ii devine prietena. Apoi ii cunoaste pe prietenii ei: Rashmi, Josh si frumosul Etienne St Claire. Acesta este un american/englez/francez extrem se chipes si... cu o relatie serioasa. Cei 5 devin foarte buni prieteni, iar Anna este tot mai atrasa de Etienne. Dar se pare ca nu e singura, pentru ca si Meredith suspina cand il vede, la fel si alte fete de la scoala. Dar el are o relatie si nimeni nu crede ca acea relatie s-ar putea incheia vreodata. Asa ca Anna incearca sa isi ascunda sentimentele si sa fie o buna prietena pentru Etienne, mai ales cand el trece prin niste momente dificile: mama lui este diagnosticata cu cancer, iar relatia dintre el si tatal sau nu a fost niciodata una buna.
               In urma unei noptii de betie, Etienne ii marturiseste Annei ca o place, dar aceasta e confuza si nu stie ce sa creada. Pe de-o parte si ea il place, dar nu intelege de ce nu s-a despartit de iubita lui, mai ales ca toti stiau ca acestia aveau cateva neintelegeri. Iar pe de alta parte, el era beat si probabil ca in ziua urmatoare nici macar nu isi va mai aminti ce a spus.
               Ce se va intampla mai departe? Va putea Etienne sa puna capat relatiei care nu mai e cum era, va putea sa scape de sub dominatia tatalui sau si sa faca ceea ce isi doreste? Iar Anna se va cupla cu baiatul pe care il placea din Atlanta? Sau atractia ei pentru St Claire va fi mai puternica?
Fragmente:
"Deci ce imi doresc? Pe cineva pe care nu sunt sigura ca-l vreau? Pe cineva de care nu sunt sigura ca am nevoie? Sau pe cineva pe care stiu ca nu-l pot avea?"
"Oricarei fete confruntate zilnic cu atentia din partea unui baiat superb, cu un accent simpatic si un par perfect, i-ar fi fost foarte greu sa nu cada prada unei mari, imperative, dureroase si complet mistuitoare indragostiri. Nu ca asta mi s-ar fi intamplat mie."
"Felicitari. Ti-a mers. Fratele meu te iubeste pe tine si ma uraste pe mine. Asa ca esti bine-venita sa te muti la mine, cand o sa plec din nou, pentru ca asta vrei tu,nu? Viata mea?"
"Oare de ce oamenii potriviti nu ajung impreuna niciodata? De ce le e atat de teama oamenilor sa paraseasca o relatie, chiar daca isi dau seama ca nu merge?"
Opinii editoriale:

„Foarte desteapta. Foarte amuzanta. Foarte romantica. Ar trebui sa va dati intalnire cu aceasta carte.“ -                                               Maureen Johnson, autoarea romanelor 13 Plicuri albastre si Scarlet Fever, bestselleruri New York Times
„Inteligenta si senzuala, Anna si sarutul frantuzesc este exact ce va ravnea inima. O sa va doriti sa traiti in povestea asta pentru totdeauna. Mai vrem, s’il vous plait!“
                                             Lisa McMann, autoarea romanelor din Wake Trilogy, bestselleruri New York Times
„De la strazile magice ale Parisului, la fermecatoarea poveste, Anna si sarutul frantuzesc le are pe toate. O carte cuceritoare si minunata!“
                                             Robin Benway, autorul romanelor Audrey, Wait!, The Extraordinary Secrets of April, May & June
„Nimeni nu surprinde mai bine decat Stephanie Perkins intrebarea care-ti da si aripi, dar te si epuizeaza: oare-ma-place?! O lectura excelenta.“
                                            Justina Chen Headley, autoarea romanului North of Beautiful
„Imaginati-va o cana plina cu ciocolata savuroasa, cremoasa, fierbinte. Acum adaugati un sprit de frisca. Delicios? Oui. Ei bine, Anna si sarutul frantuzesc este mai copioasa, mai dulce si – da – chiar mai fierbinte. Garantat o sa-ti placa tratatia aceasta foarte speciala.“
                                           Lauren Myracle, autoarea romanelor Peace, love and baby ducks si Let it snow, bestselleruri New York Times


Parerea mea:
 Anna a avut mult de mult de asteptat pana sa primeasca sarutul mult-visat. Dar a meritat asteptarea. Pentru ca atunci cand acesta a venit a fost "cel mai spectaculos sarut" din viata lor. Mie mi-a placut cartea, a fost frumoasa, iar intre personaje s-a legat o prietenie sincera. Am aflat cateva lucruri din istoria Parisului, pentru ca Etienne e pasionat de istorie, si am aflat lucruri si despre cinematografie-pasiunea Annei. O recomand, o poveste de dragoste cu si despre tineri.
Date despre carte:
Titlul original: Anna and the french kiss - 2010
Aparitia in Romania: Editura Epica - 2013
Traducere: Cristina Jinga
Nr pagini: 366
Seria din care face parte:  Anna and the french kiss:
                                      1. Anna si sarutul frantuzesc
                                      2. Lola and the boy next door ( in curand, la Epica)
                                      3. Isla and the happily ever after

Comanda cartea AICI


 

Comentarii